Prečo si vybrať odrážadlo LIKEaBIKE?

Najvyššia kvalita

Odrážadla LIKEaBIKE sú vyrábané v Nemecku z najkvalitnejších materiálov, ktoré zabezpečujú ich trvanlivosť a možnosť dlhodobého a nepretržitého používania. Vďaka tomu môže LIKEaBIKE zostať v rodine po celé generácie.

Drevené odrážadlá sú vyrábané ručne z kvalitnej lakovanej preglejky, ktorá ich odlišuje od lacnejších drevených konštrukcií. Námorná preglejka sa vyznačuje výnimočnou trvanlivosťou, má vhodné mechanické vlastnosti a koherentnú štruktúru vlákien. Vďaka výborným mechanické vlastnostiam a odolnosti proti deformácii sa tento materiál používa na stavbu jácht a motorových člnov.

Hliníkové modely boli vyrobené z vysoko kvalitného hliníka 7005, vďaka čomu patria medzi najľahšie odrážadlá na trhu vo svojej triede.

Dizajn drevených odrážadiel LIKEaBIKE bol vytvorený tímom škandinávskych dizajnérov.

Bezpečnosť

Bezpečnosť detí je pre značku KOKUA absolútnou prioritou. Preto vieme zaručit, že produkty LIKEaBIKE poskytujú úplnú bezpečnosť vo všetkých smeroch. Mimoriadne hrdí sme na jedinečný patentovaný systém pre udržiavanie riadenia v priamom smere. Toto riešenie zabraňuje pádom spôsobeným náhlym pootočením predného kolesa dieťaťom počas jazdy.

Všetky materiály použité na produkoch LIKEaBIKE boli podrobené podrobným testom v nemeckých laboratóriách, neobsahujú škodlivé látky a sú bezpečné pre detské zdravie. Gumové gripy na riadidlách zlepšujú jazdný komfort a chránia ruky dieťaťa pred otrasmi. Pneumatiky Schwalbe používané na odrážadlách LIKEtoBIKE boli majú ochranu pred prerazením a sú vybavené odrazovým pásikom. Plné kolesá na vybraných modeloch drevených odrážadiel zvyšujú bezpečnosť pre najmenšie deti tým, že zabraňujú vloženiu nohy dieťa medzi lúče.

Ekológia

Drevo použité pri výrobe odrážadiel LIKEaBIKE pochádza výlučne z obnoviteľných lesov.

Najširšia ponuka

Ponúkame najširší sortiment detských bicyklov na trhu.

Od odrážadla LIKEaBIKE Mini vhodného pre deti do dvoch rokov cez klasické odrážadlá pre 3-4 ročné deti až po prvý bicykel s pedálmi LIKEtoBIKE pre 4, 6 alebo 8 ročné deti.

LIKEaBIKE Maxi je jedinečné odrážadlo ktoré navrhnuté pre zaťaženie do 70 kg! Môže byť cennou pomôckou pri osvojení si rovnováhy pre staršie deti prípadne deti s hendikepom. Naša ponuka zahŕňa klasické drevené modely a veľmi ľahké moderné hliníkové bicykle, ktoré sú k dispozícii v mnohých farbách.

Pre KOKUA je samozrejmosť tiež široký sortiment doplnkov a náhradných dielov dostupných pre všetky drevené aj hliníkové modely.

Ako vybrať správne odrážadlo?

Pominuli časy, keď deti začínali na svojom prvom bicykli s pomocnými kolieskami až v predškolskom či školskom veku. Rozšírenie odrážadiel zmenilo od základu pohľad na vývoj detskej motoriky a výrazne skrátilo dobu k prvej jazde dieťaťa na šlapacom bicykli.

Neutíchajúca radosť z pohybu je vlastná snáď všetkým deťom, nie je teda divu, že odrážadlá sa stali prirodzenou súčasťou detských životov rovnako ako napríklad lopta… Od radosti z jazdy “s nohami hore” je potom už len krôčik k detskému bicyklu. Nie je teda výnimkou, že uvidíte deti už od troch rokov veku “fičať” na bicykloch bez akýchkoľvek oporných koliesok, a dnes sa už žiadny rodič nepozastavuje nad tým, že by mal zaobstarať dieťaťu nejaké to odrážadlo, motorku, firstbike, či ako sa to všetko nazýva?
Práve preto, že záplava možností je naozaj obrovská, rozhodli sme sa napísať tento krátky text, ktorý má pomôcť zorientovať sa v ponuke odrážadiel.

Kedy začať s odrážadlom?

Začať sa dá v podstate už od momentu, keď dieťa začne robiť prvé krôčiky. Pre toto obdobie sa však veľa odrážadiel nevyrába. Výber odrážadlá pre deti vo veku od 2 do 4 rokov
Toto obdobie je najbežnejším časom, kedy deti na odrážadle začínajú. Prvým krokom môžu byť trojkolesové “motorky”, ale ak chcete podporiť u dieťaťa rozvoj motoriky a rovnováhy, potom je to ideálna doba, kedy prejsť práve na dvojkolesové odrážadlo.Zásadné je v tomto veku pohodlné došliapnutie dieťaťa na zem. Dôležitý parameter je výška rozkroku dieťaťa a teda výška sedadla od zeme. U drobnejších detí sa výška pohybuje pod hranicou 30 cm, s ktorou si poradí len úzka skupina odrážadiel.V dnešnej dobe je naozaj veľa možností, ako naučiť deti jazdiť na bicykli, avšak odrážadlá sú preukázateľne najobľúbenejšou a najrýchlejšou cestou.